Eerste Silverstripe Meetup Nederland

09 december 2010

Donderdag 25 november was ons kantoor ingericht als een college-zaal om de eerste Nederlandse Silverstripe meetup te kunnen hosten. De Meetup was een initiatief van Martijn van Nieuwenhoven van Axyr Media. De opkomst van 17 mensen was ver boven verwachting!

Alle bezoekers waren erg enthousiast over Silverstripe en de mogelijkheden die het biedt als CMS.

_MG_0970

Aram Balakjian van SSbits.com

SSBits.com is de #1 Silverstripe community website waar veel Silverstripe kennis gedeeld wordt in de vorm van tutorials en code snippets. Aram's presentatie ging over de opzet van de nieuwe architectuur en vormgeving van SSBits.

Download hier de presentatie.

Martijn Van Nieuwenhoven van AXYR Media

Martijn demonstreerde in een duidelijke presentatie zijn custom admin interface module PanelModelAdmin voor Silverstripe waarmee gebruiksvriendelijke admin-schermen op maat gerealiseerd kunnen worden binnen Silverstripe. Martijn toonde voorbeelden van admin schermen die met de PanelModelAdmin opgezet waren; deze zagen er erg indrukwekkend uit. Hierna werd door middel van voorbeeld-code aangegeven hoe de PanelModelAdmin ingezet kan worden. PanelModelAdmin zorgt ervoor dat je binnen Silverstripe op maat zowel links als rechts in de admin beheer-schermen op maat kunt realiseren! Het is zeker de moeite waard om een keer uit te proberen, de sourcecode is te vinden op: http://svn.axyrmedia.nl/panelmodeladmin/

Download hier de presentatie.
 

William en Bauke van Hamaka

William en Bauke toonden lpb.nl. lpb is een complete website om alle wijkprofessionals in Nederland met elkaar in contact te brengen. Zo kunnen de wijkprofessionals (na het registreren) elkaar berichten sturen, een vraag stellen of een discussie starten. De website was voor Hamaka een van de eerste Silverstripe implementaties; het was erg interessant om te zien tegen welke problemen ze aanliepen en hoe deze zijn opgelost.

Na de presentaties bespraken we alternatieven voor de Silverstripe zoekfunctie en oplossingen voor spam beveiliging zoals Mollom en de 'honey-pot' techniek. We sloten de middag af met een drankje en pizza's. Het was een zeer geslaagde middag en we zien weer uit naar de volgende meetup in 2011!

We willen Martijn van Nieuwenhoven van Axyr Media bedanken het initiëren van de eerste Silverstripe Meetup. Verder willen we Aram Balakjian van SSBits.com en Richard Johnson van GPMD (een Engelse partner van Silverstripe) bedanken voor de reis vanuit Engeland die ze hebben afgelegd om bij de Meetup aanwezig te zijn. We bedanken Hamaka voor de presentatie die ze wilden geven over hun Silverstripe project. Verder willen we iedereen die erbij was van harte bedanken voor de aanwezigheid.

Reacties

Ron Grisnich
03/01/2011
Thanks for hosting this event.

Uw reactie